Friday, October 30

Welcome 2 my new blog.........


Saper2 ada masalah pasal handphone, contoh mcm hp tak leh on, boleh call out tapi tak der gambar, tak dengar orang cakap, orang dengar kita cakap, hp masuk air dan mcm2 lagi jangan malu dan segan untuk bertanya. Selalu2 lah singgah ke blog saya ni...Saya akan cuba menjawab & menyelesaikan masalah anda.

8 comments:

Maryline said...

huhu...hp aku tak dapat hidup lepas terjatuh...aku pun tak tau sama ada hp aku betul2 mati atau pengsan saja. Model X3, Nokia. Jatuh dalam bilik mandi. saya rasa kena air sikit. mula2 hp tu dapat hidup...tapi lepas tu...haiyah...saya cuba charge tak dapat....mana satu rosak pun saya tak tau...bateri atau hp?

shanana said...

hi maryline,
hp klu terkena air cpt2 asingkan bateri drp hp, cuba hantar servis kat kedai.klu bernasib baik mungkin boleh direpair. Mungkin bateri rosak atau skrin yg rosak.

Anonymous said...

hp SE w980 die kuar msg 'configuration error.please contact your network operator or service centre'.. dia kuar kat depan2 b4 lepas kuar lambang SE tu..belakang msg tu ada la menu dia..sy search dlam intenet dia kata kena tambah software..cmanaer ek? hmmm..buntu2

FarIhiN GurlZZ said...

Handphone saya jenama Samsung Champ 3303.Baru shj d'bli bbrape hari lps.Saya ad m'masukkan bbrape buah lgu k'dalam enpon tu.Pada hari pertama,sye dpti voice dia kuat!Tpi k'esokannya voice dia smakin prlahan dan Walaupun saye on Bluetooth,masih ggl utk Blutuff ngan CPU saya.Bagaimane mahu voice dia kmbali normal?Perlukah hntr k'kdai ?

FarIhiN GurlZZ said...

Brand henpon saye ialah Dam
sung Champ 3303.Masalah yg saye ade ialah voice enpon saye smkin prlhnwalaupun enpon ini tidak prnh jatuh dlm air atau prkre yg s'umpamenye krn ia bru d'bli dua hri lalu.*atutkah saya hantar ke kedai?Atau boleh baiki sndiri?Dan bagaimane nk baiki sndiri?

shanana said...

hp baru beli kalau ada problem, boleh claim kt kedai yg kita beli.

Anonymous said...

hi...
nak tnya mslah hp samsung s3..ttibe off n x dapat nak on..cas pun x masuk...ape mslh r?screen taw motherboard.

Anonymous said...

Hp saya jenis samsung young,kenapa bila saya masukkan earphone lgu yg di bukak tetap dgr tpi dlm earphone x dgr pon tpi earphone tu x rosak